Trouwbedankjes zelf maken

Bij het organiseren van een huwelijk komt veel kijken er moet van alles geregeld worden. En de kosten kunnen snel oplopen, goedkope trouwbedankjes zien er vaak ook goedkoop uit of misschien kan je gewoon niet vinden wat je zoekt. De trouwbedankjes zelf maken is dan een geweldig idee. Ik zet een aantal leuke ideeën op een rijtje waarmee je de trouwbedankjes zelf kan maken. Uiteraard zijn alle bedankjes van glas, want we blijven een bedrijf in glas graveren. Veel plezier met het lezen van dit blog!

Trouwbedankjes zelf maken 1: Wijnglazen personaliseren

Glazen personaliseren.

Wij kunnen natuurlijk wijnglazen graveren met de namen van jullie gasten maar bij een grote bruiloft kunnen de kosten dan vrij snel oplopen. En wij begrijpen maar al te goed dat dit niet altijd te doen is. Maar gelukkig is er een oplossing, krijtverf, glazen en krijtjes. Ren naar de action, ikea of de blokker en sla een partij goedkope glazen in, grijp ergens een pot krijtverf en een kwast mee en ga thuis aan de slag. Zet de wijnglazen op een ondergrond die vies mag worden bijvoorbeeld een oude handdoek, verf het voetje van de glazen met de krijtverf en laat ze drogen. Stel de wijnglazen tijdens jullie bruiloft naast de bar op met een paar krijtjes erbij zo kunnen alle gasten hun naam op de glazen schrijven, en kunnen ze deze leuke trouwbedankjes na het huwelijksfeest mee naar huis nemen. Origineel, persoonlijk en en makkelijk zelf te maken  

Trouwbedankjes zelf maken 2: Cake in a Jar 

Cake in a jar bruiloft bedankjes

Andere leuke bedankjes voor het huwelijk zijn a cake in a jar, jullie gasten moeten deze thuis nog wel even afbakken maar dat is dan weer een leuk momenten om terug te denken aan jullie trouwdag! Zorg voor glazen potjes, dit kunnen weckpotten zijn maar als je zelf jonge kinderen hebt of mensen in je familie of vriendenkring geven hun kindje babyvoeding uit potjes kan je deze ook gebruiken! Zo worden je trouwbedankjes wel heel erg goedkoop. Zorg ervoor dat de potten goed schoon zijn voordat je ze gaat vullen. Zoek een heerlijk recept voor brownies of cake op en doe alle droge ingrediënten in het potje, maak hier leuke laagjes van zodat het er mooi uit ziet, Een laagje wit een laagje bruin etc, sluit de potjes goed af en begin aan de labels. Maak van karton leuke labels waar je opschrijft of print welke ingrediënten nog moeten worden toegevoegd bijvoorbeeld ei en water en hoe lang het in de magnetron moet. Zo geef je originele bedankjes die niet veel kosten, er super leuk uit zien en ook nog eens om van te smullen zijn!

Trouwbedankjes zelf maken 3: Mini potjes met drank

Houden jij er je partner wel van een drankje, dan is het een leuk idee om jullie gasten na de bruiloft mini potjes met drank mee te geven. Sla mini weckpotjes in, deze zijn o.a. te krijgen bij eerder genoemde winkel en vul ze met jullie favoriete drankje. Sluit de potjes goed af en maak er een leuk label. En voila je geschenkjes voor het huwelijk zijn klaar. Door verschillende kleuren drank te gebruiken ziet het er nog eens extra feestelijk uit!

Trouwbedankjes zelf maken 4: Thee in een buisje

Thee in een buisje als trouwbedankjes. Leuk en makelijk om te maken

Ben jij als bruid dol op het drinken van thee? Dan zijn dit leuk dit leuke bedankjes om mee te geven aan jullie gasten. Bestel glazen buisjes, dit kan bij verschillende online shops maar ook de plaatselijke bloemisterij kan je hierbij helpen. Vul ze met losse thee, aardbeien thee heeft bijvoorbeeld een vrolijk kleurtje wat de presentjes dan weer extra vrolijk maak. Fleur ze op met een leuk etiket, deze kan je eenvoudig zelf maken door een leuk ontwerp op een vel zelfklevend papier te printen. Of voorzie de buisjes van een leuk kaartje. Deze bedankjes zijn snel klaar en ontzettend leuk om te maken. Verzamel ze in een grote rieten mand om de mooi te presenteren tijdens jullie huwelijk.

Trouwbedankjes zelf maken 5: Mini drankjes

Het lijkt misschien wat afgezaagd maar toch zijn dit leuke trouwbedankjes om mee te geven aan jullie bruiloft gasten. Sla verschillende mini flesjes drank in en voorzie ze van een kaartje, die je natuurlijk weer zelf uitprint! Deze bedankjes zijn super snel klaar, makkelijk om zelf te maken en ontzettend leuk om cadeau te geven en te krijgen! Veel plezier met het zelf maken van je trouwbedankjes! Heb je nog leuke tips voor ons laat ze achter in de reacties!