Moederdag gedichten en quotes

Moederdag 2020 zal er dit jaar waarschijnlijk heel anders uit zien dan wij gewend zijn. Maar laten we onze moeders tijdens deze bijzonder dag toch vooral in het zonnetje blijven zetten! Wij verzonnen 10 grappige en ontroerende moederdag gedichten en quotes die jij kan gebruiken om te delen op social media of via whats app naar je moeder toe kan sturen. Zo houden we er samen de humor in en komen we de crisis wel door!

Moederdag gedicht 1.

Bootstrap Image Preview
Weet jij nog wat het zijn VHS banden, precies de old school video banden, die bij menig mensen ergens op zolder is weggestopt in een hoekje. Of inmiddels al lang bij het grof vuil zijn beland omdat er geen video recorder meer gemaakt wordt. Is jouw moeder nog van de oude stempel, en super onhandig met de moderne technologie? Dan kan zij waarschijnlijk hartelijk lachen om deze grappige quote. Is jouw moeder een moderne vrouw, laat het sturen van deze quote dan achterwegen grote kans dat je haar flink voor het hoofd stoot!

Moederdag gedicht 2.

Bootstrap Image Preview
Oh ja ik denk dat veel moeders deze wel herkennen. Ik wil niet zeggen dat ik er echt spijt van heb dat ik mijn kind heb leren praten. Maar thuiswerken met een 3,5 jarige die in staat is om 6 vragen per seconde te stellen pff het is soms wat vermoeiend. En ach ik ben daarin niet alleen, een gezellige opstandige puber in huis hebben. Of een bijdehand kind dat jou regelmatig de les leest. Ik denk dat er veel moeders zijn die zich wel kunnen vinden in deze quote.

Moederdag gedicht 3.

Bootstrap Image Preview
Toen jij het ouderlijk huis verliet vond je dat waarschijnlijk een heerlijk idee, de vrijheid tegemoet en niet meer verbonden zijn aan de regels van jouw ouders. Maar wat blijkt dat zelf koken, wassen strijken en je huis schoon maken kunnen toch allemaal wel vies tegen vallen als jouw moeder er niet is om je daar bij te helpen! Met deze quote laat jij jouw mama even weten dat je haar kookkunsten in ieder geval wel kon waarderen!

Moederdag quote 4.

Bootstrap Image Preview

Moederdag quote 5.

Bootstrap Image Preview
Tja het is de realiteit het maakt niet uit of je 3 jaar of 33 jaar bent we hebben onze mama's hard nodig en wijn is ook fijn! Als 3 jarige hadden we dat kusje op de knie nodig nadat we van de fiets waren gevallen. Als puber hadden we mama nodig bij liefdesverdriet en op volwassen leeftijd zitten onze moeders ook nog opgescheept met onze zorgen! Laat haar op Moederdag weten dat je haar waardeer!

Moederdag quote 6.

Bootstrap Image Preview
Heb jij je moeder vroeger het leven zuur gemaakt, was je een onuitstaanbare tiener en zijn jouw kinderen nu net zo erg? Tja dat is wel flink balen voor jouw! Gelukkig kan je er op moederdag wel met je moeder over grappen door haar deze quote toe te sturen. Zijn jouw kinderen engeltjes, maar wat je beste vriendin vroeger een etter en zijn haar kinderen nu ook op oorlogspad, je zou haar er mee kunnen pesten.... just saying

Moederdag gedichtje 7.

Bootstrap Image Preview
Genoeg gegrapt, het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij je moeder ontzettend mist! Misschien is ze overleden of kan je nu simpelweg geen tijd met haar doorbrengen ondanks dat je dat wel graag zou willen. In ons allemaal vinden we een stukje van onze ouders terug. Dus misschien helpt het voor jouw om even voor de spiegel te gaan staan en dat stukje van je moeder terug te zien.

Moederdag gedicht 8.

Bootstrap Image Preview
Wij proosten graag op het leven van de mensen die wij moeten missen. Ben jij je moeder verloren, maar wil je toch even iets doen zodat ze niet vergeten wordt, dan geeft deze quote je geweldige inspiratie! Koop een mooi boeket bloemen, en vier haar leven!

Moederdag gedicht 9.

Bootstrap Image Preview

Moederdag gedicht 10.

Bootstrap Image Preview
We sluiten deze reeks met quotes en gedichtjes af met dit prachtige gedichtje. Want uiteindelijk dragen vele van ons hun moeder op handen, ook al laten we dat niet altijd blijken. Stuur deze mooie quote naar je moeder om haar te laten weten dat je haar waardeert.