Bloemen voor Valentijnsdag

Bloemen voor Valentijnsdag


Bij Valentijnsdag denk je al snel aan bloemen, een prachtige bos rozen of juist een wild boeket. Het ligt er natuurlijk maar aan van wat voor soort bloemen je geliefde houdt. Wereldwijd worden er jaarlijks 50 miljoen bloemen geschonken voor Valentijn. Dat zijn heel veel boeketjes en dat snappen wij ook wel! Het is natuurlijk ook erg romantisch om je geliefde op Valentijn te verrassen met een mooi boeket. Bloemen worden al eeuwen geschonken als blijk van liefde, waardering en in rituelen. Vandaag de dag bestel je eenvoudig een boeket online. Maar wij gaan persoonlijk liever naar de bloemist, zo weet je zeker dat ze vers zijn en dat je ook echt het beste boeket weg geeft aan je Valentijn!

De bloemen en hun betekenis voor Valentijnsdag

Betekenis van bloemen


De roos staat al jaren lang symbool voor de liefde. Maar wist je dat er ook heel veel andere bloemen zijn die een mooie betekenis hebben? Is je geliefde niet zo'n fan van rozen, ja ze bestaan vrouwen die niet van rozen houden! Dan kan je een mooi boeket laten samenstellen dat symbool staat voor alles wat zij voor jou betekend. Wij maakte een lijstje voor je zodat je precies weet welke bloemen bij je Valentijn passen!

  • Amaryllis: betoverende schoonheid
    Anemoon: verwachting
    Viooltjes: bescheidenheid
    Blauwe viooltjes: hoopvol
    Boterbloem: kinderlijk
    Krokus: misbruik me niet
    Dieprode roos: schaamte
    Vergeet met nietjes: Ware liefde
    Iris: Ik breng goed nieuws voor jou
    Lotusbloem: vreemde liefde
    Provence roos: Mijn hart is in vuur en vlam
    Rode en witte rozen samen: eenheid
    Witte roos: ik ben jou waard
    Gele roos: Jaloezie
    Gele crysant: voorzichtige liefde
    Jasmijn: Sensualiteit

Maak je boeket af!

Vaas voor je bloemen


Of je nou kiest voor een wild boeket of juist die grote bos rozen, ze willen graag ergens in staan! Ze hebben water nodig en een vaas om ze mooi bij elkaar te houden. Bij origineel kadootje verkopen wij niet alleen veel verschillende vazen maar je kan ze ook nog eens naar wens laten graveren! Dat kan met een mooi gedicht, een foto van jullie of een leuke tekst. Zo geef je echt iets bijzonders weg! Als de bloemen verwelkt zijn na Valentijnsdag gooi je de bos weg en blijft de prachtige vaas over. Die kan dan weer uit de kast komen voor het volgende boeketje!

>> > Laat hier je vaas graveren

Bekijk onze Valentijnscadeaus

 

Bekijk onze Valentijnscadeaus

Bekijk onze Valentijnscadeaus voor hem

Bekijk onze Valentijnscadeaus voor haar