Trouwen op Valentijnsdag

Trouwen op Valentijnsdag

Trouwen op Valentijnsdag!
Het blijft iets bijzonder, trouwen op 14 februari. Ook de gemeentehuizen draaien op deze dag overuren. Er kan altijd getrouwd worden, maar bijzonder data hebben vaak wel de voorkeur. Valentijnsdag is daarop geen uitzondering. Een stukje vooruit plannen is daarbij wel aan te raden, omdat jullie niet de enige zullen zijn die deze dag als de ultieme dag voor de Liefde beschouwen.

Wist je dat?
Je dit jaar -in 2018- in Paradiso in Amsterdam kunt trouwen? Er zijn 10 aanstaande bruidsparen geselecteerd door Paradiso om op deze dag in hun poptempel elkaar het ja-woord te geven.

In het Brabantse Waalre is 14 februari 2018 een bijzonder dag; het gemeentehuis gaat na een grondige verbouwing weer open en er kan weer getrouwd worden. Behalve een bijzondere datum is het ook de dag dat er voor het eerst weer een huwelijk wordt voltrokken.

Ja-woord in de Maastunnel
Op Valentijnsdag 2017 bestond de Rotterdamse Maastunnel precies 75 jaar, daarom heeft de gemeente Rotterdam een aantal stellen de gelegenheid gegeven om op deze datum te kunnen trouwen in de tunnel.

De woordvoerder van de gemeente Rotterdam vertelde dat ze helemaal vol zitten, er kunnen geen stellen meer bij. Als trouwambtenaar heeft acteur Dirk Zeelenberg de uitgekozen koppels in de echt verbonden. De plechtigheden vonden plaats in de voetgangerstunnel.

Trouwen voor één dag
Veel gemeenten stellen op Valentijnsdag hun gemeentehuis open om jouw en je lief voor één dag in de echt te verbinden. Zo kun je ervaren hoe het voelt om voor het altaar te staan en gelijk testen of je het ja-woord zonder stotteren kunt uitspreken. Check de site van jouw gemeente of zij iets ludieks organiseert in 2018.

Oei…
Uit onderzoek blijkt dat stellen die op een bijzonder datum trouwen, sneller van elkaar scheiden. De University of Melbourne onderzochten tussen 1999 en 2013 1,1 miljoen getrouwde stellen die voor een speciale datum hadden gekozen. Ze kwamen tot de conclusie dat deze koppels 40% meer kans hebben dat hun huwelijk strandt dan koppels die op een gewone datum trouwen.

Hoe kan dat?
Dat weten de onderzoekers niet precies, maar ze denken dat het te maken heeft met de druk die op de speciale datum wordt gelegd. Mensen zouden minder geneigd te zijn na te denken of het wel verstandig is om te trouwen. Een andere verklaring zijn de hogere kosten voor het trouwen op een speciale datum of het feit dat er minder mensen aanwezig zijn omdat zij andere verplichtingen hebben. Speciale data vallen namelijk niet altijd in het weekend en minder mensen zullen vrij zijn.

Maar!
Welke dag je ook kiest; de liefde blijft iets bijzonders tussen jou en jouw geliefde. Vier deze dag dus vooral zoals jullie het willen. Kies je toch voor die bijzondere datum? Plan deze dan ruim van tevoren zodat je nog even kunt sparen en zeker weet dat iedereen die belangrijk voor jullie is, erbij kan zijn.

Bekijk ook: 

 

 

Leave a Reply
Loading...