10 tips voor een geslaagd kraamfeest

Je kindje is geboren, en dat is een feest voor de ouders, de familie en vrienden. Het is dan wel zo leuk om dit bijzondere moment met anderen te vieren met een kraamfeest. Een babyborrel is dan ook een ideaal moment om van je gezinnetje en het gezellige bezoek te genieten. Alleen hoe organiseer je het ideale kraamfeest? In dit artikel volgen er 10 tips.

1. Stel een adressenlijst op

 

Wie wil jij op het feest hebben? Stel als eerst een adressenlijst samen, zodat je van tevoren goed weet wie er komen en hoe groot de groep uiteindelijk is. Zorg dat je het juiste adres en e-mailadres van je gasten hebt. Wanneer je weet hoeveel mensen aanwezig zullen zijn op het kraamfeest, kan je veel beter de andere zaken regelen. Het is handig om deze lijst al in je zwangerschap te maken, zo heb je er na de geboorte van je kindje geen omkijken meer naar.

 

2. Locatie

 

Waar wil jij het houden? In je woonkamer? Of is dat te klein? Doordat je je adressenlijst al klaar hebt, kan je een veel betere inschatting maken voor de geschikte locatie. Wil je buiten de deur het feestje voor je gezin organiseren, vergeet dan niet de externe locatie te reserveren. Let erop dat je een locatie uitkiest die van alle gemakken is voorzien, zoals een toilet, verwarming, ramen en licht.

 

3. Maak leuke en duidelijke uitnodigingen

 

Het babythema is uiteraard leidend voor de decoratie. Kies leuke kraamborrelkaartjes uit. Vaak is een babyborrel in de stijl van de uitnodigingskaartjes. Geef op de kaart duidelijk aan waar het feestje is, en wanneer het feestje is afgelopen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat moeder en kind voldoende rust en ontspanning hebben, dus zorg dat die eindtijd duidelijk vermeld staat.

 

4. Versier de locatie

 

Decoratie mag natuurlijk niet missen. Versier je huis of de externe locatie helemaal in 'babystyle' met slingers, ballonnen, hangrompertjes, slingerlampjes en honeycombs. Het leukste is natuurlijk als de gehele aankleding in stijl is. Denk hierbij aan bestek, borden en bekers.

 

5. Stel een leuk 'menu' samen

 

Lekker eten en drinken mag natuurlijk niet missen, en bij een welkomstfeestje voor je kind is het helemaal leuk om creatief te werk te gaan. Denk hierbij aan beschuit met muisjes, lange vingers met een dun laagje chocolade of cupcakes. Decoreer al het eten met ingrediënten in roze of blauw, afhankelijk van het geslacht van je kindje.

 

6. Zorg voor een playlist

 

Een babyborrel zonder muziek kan, maar met liedjes op de achtergrond creëer je wel een gezellige sfeer. Zorg ervoor dat de juiste apparatuur klaarstaat, ook op de externe locatie. Je kunt van tevoren een playlist maken, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw bezoek de mogelijkheid te geven zelf liedjes aan te zetten. Daar ben je natuurlijk volledig vrij in.

 

7. Laat babyfoto's zien

 

Bij een kraamfeestje horen natuurlijk babyfoto's. Het is leuk om de gelijkenissen tussen jou en je pasgeborene terug te zien. Natuurlijk is het ook leuk om foto's van jouw kindje erbij te laten zien, zoals de echofoto's.

 

8. Regel een fotograaf

 

Natuurlijk wil je de herinneringen van het kraamfeestje met je meenemen. Het is dan ook fijn om foto's te hebben, waar je altijd naar terug kunt kijken. Iemand die de mooiste momenten op het juiste moment weet vast te leggen is fantastisch. Ga op zoek naar een geschikte fotograaf voor je feest. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om één van je vriendinnen aan te wijzen als fotograaf. Dat scheelt ook aanzienlijk in de kosten. Vraag het van tevoren wel aan je vriendin.

 

9. Regel een gastenboek

 

Leg een gastenboek neer. Je vriendinnen, je familie en je kennissen kunnen dan nog een boodschap voor jullie kersverse ouders en het kindje achterlaten. Een gastenboek biedt ook de ideale oplossing om alle ontvangen kaarten in te plakken.

 

10. Geef een bedankje aan je bezoek

 

Een bedankje is natuurlijk wel op z'n plek. Mensen komen naar jou toe om samen met jou de komst van het nieuwe gezinslid te vieren. Zorg voor een warm bedankje van je bezoek met een drankje. Met champagneglazen kun je de gasten bedanken. Deze glazen kun je versieren met een feestelijk lintje en vullen met iets toepasselijks, zoals blue curacao en seven up of rosé. Je kunt ook speciale babykraamweggeefzakjes vullen met allerlei kleine leukigheden. Denk hierbij aan snoep, een speen of een bedankkaartje. Het kraamfeestje kan je helemaal inrichten zoals jij wilt!

Leave a Reply
Loading...